07 februari 2009

Jag hade en bra titel, men jag kommer inte ihåg vad det var.

Det hände en grej nyss, och jag satt och funderade en stund vad jag skulle säga till mitt försvar, men kommer inte på någonting annat att skylla på än mitt dåliga minne. Det är iofs ingen dålig sak att skylla på, för det är inte slarv som så många förknippar det med, utan det är fan en jävligt jobbig åkomma att dras med.

Jag vet inte hur många läkarbesök, årsdagar och annat man fått massa bashing för att man varit slarvig och glömt. Även mindre saker, varje dag, som att t.ex plocka in frukosten eller skriva detdär mailet som var så bråttom med får man ju tvingas leva med att glömma av. Skulle gärna vilja dra upp fler exempel men jag kommer inte ihåg några (ho ho).

Slarv säger de flesta, jag säger sjukdom och tycker försäkringskassan kan komma hit och dumpa en skottkärra med pengar över mig. Helst sedlar.

Iallafall, nu till saken. Jag hoppar en bit in i anekdoten av skäl ni snart kommer bli varse om. Sitter framför datorn och tycker mig höra ett svagt brus från någonstans. Tar av mig hörlurarna ordentligt och stänger locket på den bärbara samt försätter den ena stationära i sleep-läge. Nu har visserligen detdär bruset jag hörde redan försvunnit, men det var ändå skönt att susandet från de två datorerna försvann och det blev nästan knäpptyst. Har vid dethär laget redan glömt av bruset jag först hörde, och som jag innerst inne vet inte ens kom från någon av datorerna, men jag återgår ändå till det jag höll på med framför datorn - vad det nu var. Efter en ganska kort stund hör jag ett knäppande från ett annat rum. Tänkte först att det var ett element, men nej, det låter inte som ett element. Reser mig upp och smyger ut ur rummet med knuten näve, redo att möta eventuella inbrottstjuvar som står å knäpper fingrarna åt varandra. Men väldigt snart möts jag istället av en behaglig doft som blir en påminnelse om att jag satte på en kastrull med te-vatten för en sisådär tjugo minuter sedan.

Aha, detdär knäppandet har jag hört förr! Det är ju när all vätska har försvunnit från en kastrull man glömt på plattan, vilket faktiskt bara var ett par veckor sedan jag gjorde sist. Nu har jag gjort det igen, och denna gången hade jag dessutom haft tepåsen i kastrullen medans vattnet både kokade upp och bort vilket gjorde botten ännu svartare än förra gången.

Här kommer en bild på spektaklet.

Någon som har ett bra tips på hur man får bättre minne? Jag har inget emot starka droger eller våldsamma lösningar. Det måste bli en bättring på detta, och det snarast!

5 kommentarer:

fredrik lindqvist, adastra media sa...

Gracias.

Numera spotifyad

/fredrik

whatthefuckdotcom sa...

Haha, nej men??? Vad är det för något? Normalt så brukar jag kunna urskilja vad det är med tanke på att jag är lite av en expert på brända kastruller... men... har du grillat en the påse? Underbart ;)

Anonym sa...

det är skit jobbigt med dåligt minne. jag vet inte hur många ggr jag har haft kokande vatten och glömt bort! varje gång tänker jag att jag ska INTE INTE INTE glömma vattnet medans jag bara ska gå på toa eller nåt! Men v a r e n d a gång så tar det ca 1.2 sekunder så är det som bortblåst. Och det är inte slarv! Skönt att någon annan också lider av denna åkomma.

Syster sa...

hahahahah:))

Anonym sa...

det är en generationsgrej. jag är likadan. attention span under minuten.

det kommer bli kaos när 80-talisterna tar över det här landet.